Ordräknaren/Vanliga stavfel/Mustach eller mustasch?

Mustach eller mustasch, hur stavas det?

Den korrekta stavningen är mustasch, det är alltså felaktigt att skriva mustach.

Möjlig förklaring till felstavningen

Ordet mustasch är ett ord som man relativt ofta ser att någon stavar fel på, det som då felaktigt skrivs är vanligtvis mustach. Orsaken till detta är troligtvis talspråklig, då ordet mustasch när det uttalas (framför allt med vissa dialekter) har en sådan betoning att det lätt kan misstolkas hur ordet stavas.

Oftast är det i till exempel kommentarsfält på internet (främst sociala medier) som man stöter på felstavningar likt dessa, och det är även där som man stöter på denna felstavning för ordet "mustasch": mustach.

Sammanfattning

Exempelmeningar med fel stavning

Här nedan har vi sammanställt några meningar som vi har stött på där felstavningen förekommer:

En kampanj som väcker starka känslor i Indien och flera daliter med mustach har blivit misshandlade.

I Bangalore i södra Indien står männen i kö utanför barberarna för att få samma speciella mustach som Abhinandan Varthaman.

Monica dejtar Richard Burke (spelas av Tom Selleck), en vän till hennes föräldrar som är mycket äldre än hon och har mustach.

Författaren Antonia Fraser beskrev Fawkes som en lång och kraftfull man med tjockt rödbrunt hår och skägg och med en tidsenlig mustach.

Han odlade en mustach och ritade en fejkad leverfläck på sin högra haka när han gick ut, men utöver det gjorde han inga försök att klä ut sig.