Ordräknaren/Vanliga stavfel/Bakgrundsång eller bakgrundssång?

Bakgrundsång eller bakgrundssång, hur stavas det?

Den korrekta stavningen är bakgrundssång, det är alltså felaktigt att skriva bakgrundsång.

Möjlig förklaring till felstavningen

Ordet bakgrundssång är ett ord som man relativt ofta ser att någon stavar fel på, det som då felaktigt skrivs är vanligtvis bakgrundsång. Orsaken till detta är troligtvis talspråklig, då ordet bakgrundssång när det uttalas (framför allt med vissa dialekter) har en sådan betoning att det lätt kan misstolkas hur ordet stavas.

Oftast är det i till exempel kommentarsfält på internet (främst sociala medier) som man stöter på felstavningar likt dessa, och det är även där som man stöter på denna felstavning för ordet "bakgrundssång": bakgrundsång.

Sammanfattning

Exempelmeningar med fel stavning

Här nedan har vi sammanställt några meningar som vi har stött på där felstavningen förekommer:

Ett sätt för sångaren att utarbeta harmonisk och komplex bakgrundsång, en teknik som har blivit hennes signatur.

Scott Litt kallades in för att mixa om de två låtarna och Cobain lade till ytterligare instrumentation och bakgrundsång.

Basstämmor används också inom andra sorters musik, framför allt körsång, inklusive a capella-grupper, men även som bakgrundsång.

Förstasingeln "The Memory Remains" har bakgrundsång framförd av Marianne Faithfull och på "Low Man's Lyric" förekommer fiolspel av Bernardo Bigalli.

Under samma tidsperiod arbetade hon även på Toni Braxtons femte studioalbum Libra och sjöng bakgrundsång på systerns Las Vegas-show Toni Braxton Revealed.