Ordräknaren/Vanliga stavfel/Annanas eller ananas?

Annanas eller ananas, hur stavas det?

Den korrekta stavningen är ananas, det är alltså felaktigt att skriva annanas.

Möjlig förklaring till felstavningen

Ordet ananas är ett ord som man relativt ofta ser att någon stavar fel på, det som då felaktigt skrivs är vanligtvis annanas. Orsaken till detta är troligtvis talspråklig, då ordet ananas när det uttalas (framför allt med vissa dialekter) har en sådan betoning att det lätt kan misstolkas hur ordet stavas.

Oftast är det i till exempel kommentarsfält på internet (främst sociala medier) som man stöter på felstavningar likt dessa, och det är även där som man stöter på denna felstavning för ordet "ananas": annanas.

Sammanfattning

  • Korrekt stavning är: ananas
  • Felaktiga stavningar är: annanas
  • Se exempel på ananas i en mening

Exempelmeningar med fel stavning

Här nedan har vi sammanställt några meningar som vi har stött på där felstavningen förekommer:

Majs gillar de jättemycket men också gräs, annanas och bananer, säger Louise Carlson, biolog och Asienexpert på WWF.

De säger sig även kunna odla andra tropiska frukter, som papaya och annanas, i Japans något kallare klimat, skriver CNN.

Ett annat knep för att få elefanterna att göra som man vill har varit att locka dem med deras favoritmat majs och annanas.

Majs gillar de jättemycket men också gräs, annanas och bananer, säger Louise Carlson, biolog och Asienexpert på WWF, i Morgonstudion.

Förutom matchen på planen utspelas en match i sociala medier, med engelsmän som bojkottar italiensk mat och italienare som tycker motståndarna ska sluta ha annanas på pizza.