Ordräknaren/Vanliga stavfel/Musikvideos eller musikvideor?

Musikvideos eller musikvideor, hur stavas det?

Den korrekta stavningen är musikvideor, det är alltså felaktigt att skriva musikvideos.

Möjlig förklaring till felstavningen

Ordet musikvideor är ett ord som man relativt ofta ser att någon stavar fel på, det som då felaktigt skrivs är vanligtvis musikvideos. Orsaken till detta är troligtvis talspråklig, då ordet musikvideor när det uttalas (framför allt med vissa dialekter) har en sådan betoning att det lätt kan misstolkas hur ordet stavas.

Oftast är det i till exempel kommentarsfält på internet (främst sociala medier) som man stöter på felstavningar likt dessa, och det är även där som man stöter på denna felstavning för ordet "musikvideor": musikvideos.

Sammanfattning

Exempelmeningar med fel stavning

Här nedan har vi sammanställt några meningar som vi har stött på där felstavningen förekommer:

Det släpptes också en serie korta delar av musikvideos, även kallade ”blips”, på olika musikkanaler, såväl som gratis på internet.

Som regissör för dessa musikvideos stod Beth McCarthy och de lanserades i november 2007 på videoalbumet MTV Unplugged in New York.

Musikvideon regisserades av Chris Hafner och består helt av klipp från diverse intervjuer, konserter och tidigare musikvideos med Nirvana.

Fastän inga fler singlar släpptes gjordes ytterligare två musikvideos till "On Directing" och "Northshore", båda regisserade av Angela Kendall.

Radiohead fortsatte lansera låtar från In Rainbows som singlar och musikvideor; i juli släppte de en digitalt filmad video för ”House of Cards”.