Ordräknaren/Artiklar/Öva dina kunskaper i svenska

5 roliga sätt att öva dina kunskaper i svenska

Titta på svenska filmer och tv-program

Att titta på svenska filmer och tv-program är ett utmärkt sätt att förbättra din hörförståelse och lära dig mer om svensk kultur. Många filmer och tv-program finns med engelska undertexter, så du kan följa med även om du är ännu inte talar flytande svenska. Bästa stället att göra detta är SVT Play.

Öva din svenska med modersmålstalare

Ett av de bästa sätten att lära sig ett språk är att öva med modersmålstalare. Om du känner någon som talar svenska, försök att föra en konversation med dem regelbundet. Du kan också gå med i en svenskspråkig mötesgrupp eller ta lektioner av en privatlärare. Ett riktigt bra tips är att kolla upp Svenska kyrkans språkkafé.

Använd appar för att öva på dina kunskaper i svenska

Det finns många appar och webbplatser som kan hjälpa dig att lära dig svenska. Duolingo är en populär app för språkinlärning som erbjuder korta, små lektioner som hjälper dig att lära dig svenska (eller något annat språk) på din fritid.

Läs svenska böcker eller nyhetsartiklar

Läs svenska böcker eller serier: Att läsa är ett utmärkt sätt att lära sig vilket språk som helst. När du läser på svenska kan du slå upp ord du inte känner till och få en bättre förståelse för hur språket fungerar. Ett bra ställe att göra detta är hos SVT Nyheter.

Lyssna på svenska podcasts eller musik

Ett bra sätt att fördjupa sig i det svenska språket är att lyssna på modersmålstalare. Genom att lyssna på svenska podcasts eller musik kan du bekanta dig med språkets uttal och intonation.

Skriv en kommentar